V konjeniškem klubu Stol tudi poleti ne počivamo

Poletni čas je predvsem čas za družabne in slovesne dogodke.

Pogoji za delovanje kluba zaradi covida-19 niso lahki, pa vendar je članom in članicam  v skladu s priporočili NIJZ uspelo v spomladanskih mesecih z »udarniško« v celoti zamenjati ograjo okrog maneže. Investicijo, ocenjeno v višini 7.000 evrov, bi v prihodnje radi nadgradili še z manežnim namakalnim sistemom.

Tekmovanje v dresurnem jahanju CDNA za Pokal Slovenije smo organizirali in uspešno izvedli 20. junija. Pomerilo se je 19 tekmovalcev v več kategorijah. Domači tekmovalci so se odrezali odlično, saj je Rok Markič v kategoriji E zasedel 2. mesto, Eva Terglav v kategoriji A 1. mesto in Urša Svetina v kategoriji LM 3. mesto. Čestitamo.

Slovenska olimpijska bakla je 10. julija potovala tudi skozi Občino Žirovnico in del poti do konjeniške parcele smo jo pospremili tudi člani KK Stol. V spremstvu zapravljivčkov pod vajetmi Janka Vidica in Polda Zupana so jo v sedlu nosili Petra Biškup, Rok Murnik in Žiga Golob. Ponosni smo, da smo bili del olimpijskih sanj in hkrati čestitke vse našim olimpijcem ter veliko sreče paraolimpijcem, za katere še stiskamo pesti.

Po kar nekaj letih smo v Občini Žirovnica dobili novomašnika Jureta Slamnika – Zavitovega iz Žirovnice. V družbi narodnih noš smo njega in njegove bližnje 18. julija od doma do cerkve na Breznici slovesno zapeljali z zapravljivčki in vozom.

Že tradicionalno dan po velikem šmarnu, 16. avgusta na dan sv. Roka, KK Stol organizira romanje na Brezje. Romanja se je s konji in vozovi udeležilo 55 članov kluba ter gostov iz Sostra pri Ljubljani in Višnje Gore. Za vzdušje sta skrbela dva harmonikaša in mlada harmonikašica, da pa bodo odpustki držali, je odpravo na Brezjah žegnal tamkajšnji župnik. Srečanje smo s pogostitvijo zaključili pod kozolcem na konjeniški parceli.

Društvo prijateljev konj Višnja Gora vsako leto organizira konjenico, ki se je udeležijo tudi naši člani. Ob glasovih osmih harmonik so se dvajsetim vpregam z zapravljivčkom 21. avgusta na 30 kilometrskem popotovanju po razgibanem terenu priključili tudi Janko, Francka, Tine in Ferdo. Ob povratku domov so navdušeno pripovedovali o izredno prijaznih, veselih, gostoljubnih ljudeh, razgibani pokrajini, urejenih kmetijah ter pojedinah na vsakih nekaj kilometrov. Zatorej najlepša hvala prijateljem iz Višnje Gore in nasvidenje tudi prihodnje leto.

Od 21. do 26.8. je potekal kmetijsko – živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni. Na sejmu so bile predstavljene tudi slovenske avtohtone pasme živali, med njimi slovenski hladnokrvni konj, posavski konj, lipicanci. Ob tem so bila podeljena priznanja najuspešnejšim rejcem posameznih pasem. Priznanje za rejca leta 2020 je s strani Združenja rejcev konj slovenske hladnokrvne pasme prejel naš član Valentin Zupan. Čestitamo.

Fotografije o delovanju društva si lahko  ogledate  v rubriki fotogalerija.

Meta Zupan

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji