Tekma v dresuri za pokal KZS

Na konjeniški parceli na Breznici je 19.9.2020 v organizaciji KK Stol že tradicionalno potekala tekma za pokal Slovenije v dresurnem jahanju.

Cilj dresurnega jahanja je razvoj konja v zadovoljnega športnika preko harmonične vzgoje. Rezultat tega je, da postane konj miren, lahkoten, sproščen in okreten, poleg tega pa še zaupljiv, pozoren in prizadeven in tako ustvarja popolno medsebojno razumevanje s svojim jahačem.

Te kvalitete se kažejo v svobodi in pravilnosti hodov, harmoniji, lahkotnosti in neprisiljenosti gibanj, lahkotnosti prednjega dela in angažiranosti zadnjega dela telesa ter poslušnosti.

Tekmovalo se je v štirih kategorijah, ki se razlikujejo glede na težavnost posameznih likov. Ocenjevanje je potekalo s strani treh sodnikov z mednarodno licenco.

Za Konjeniški klub Stol sta v maneži demonstrirali svoje znanje in sodelovanje s konjem Eva Trseglav, Veronika in Karmen Osvald.

V kategoriji E je Veronika Osvald dosegla 1. mesto, Karmen Osvald 2. mesto, prav tako sta  enak uspeh ponovili tudi v kategoriji L. Eva Trseglav pa je v kategoriji A dosegla 2. mesto.

Pokale sta najuspešnejšim podelila župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar in predsednik KK Stol Leopold Zupan.

ČESTITAMO!

Slike s tekmovanja si lahko ogledate v rubriki Galerija – tekmovanja

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji