TEKMA LICENCIRANIH TEKMOVALCEV IN KONJEV CAN-1

Na konjeniški parceli smo 3. 6. 2023 gostili tekmo vpreg registriranih tekmovalcev pri Konjeniški zvezi Slovenije.

Na pobudo KZS smo člani Konjeniškega kluba Stol organizirali tekmo vpreg v spretnostni vožnji med stožci in maratonskimi ovirami za licencirane tekmovalce in konje. Ovire so bile postavljene na travnati površini 100 m x 60 m. Spretnostna vožnja z maratonsko oviro se vozi z maratonsko kočijo katere kolotek je širine 125cm, kočija z voznikom in sovoznikom pa mora v čim hitrejšem tempu v pravilnem vrstnem redu z minimalnim številom napak premagati ovire, ki so postavljene na medsebojni razdalji 155 cm. Tekmovalec mora imeti bič, čelado in varnostni telovnik.

Tekmovanje je potekalo za otroke z enovpregami in člane z eno- in dvovpregami v dveh vožnjah. Štel je čas, lahko si si prislužil pribitek za podrte ovire in prekoračitev dogovorjenega časa. Nastopilo je sedem vpreg.

Najboljši rezultat je dosegel Miha Tavčar s sovoznikom Dejanom Ščuko in konjema lipicanske pasme. To je uigrana ekipa svetovnih prvakov v vožnji med ovirami. V septembru se bodo ponovno udeležili svetovnega prvenstva. Miha Tavčar tekmuje za KK Lipica.

Drugo mesto je zasedel Janez Peternel s sovoznico Žano Vnučec, KK Lipica.

Tretje mesto je zasedel Andrej Glažar s sovoznikom Sandijem Glažarjem, KD Celje.

Z enovprego je nastopila tudi Neža Podpečan s sovoznico Sandro Jalen, tekmovala je za domači KK Stol.

Najboljši so prejeli častne nagrade.

Vsi tekmovalci so bili zadovoljni s prikazanim, organizatorji pa so si prislužili pohvale na račun ureditve prostora pod zavetjem Stola in poteka samega tekmovanja, ki si ga je ogledalo lepo število gledalcev.

Za KK Stol Meta Zupan

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji