SREČANJE KONJENIKOV TREH DEŽEL

Letos je bila gostiteljica srečanja konjenikov treh dežel Slovenija.

Od leta 2004, ko je Slovenija postala polnopravna članica Evropske unije, se zbirajo ljubitelji konj iz Slovenije, Avstrije in Italije na meji med državami in prevozijo ali prejezdijo okoli 30 kilometrov po pokrajini s končnim ciljem prijetnega druženja. Slovenske barve so zastopali med drugim tudi predstavniki domačega konjeniškega kluba KK Stol ter Društvo ljubiteljev konj iz Višnje Gore in KK Sostro.

Tokrat je vloga gostiteljice po dveh letih zopet pripadla Kranjski Gori in Konjeniškemu klubu Špik. Konji vpreženi v zapravljivčke ali pa z jezdeci na hrbtih so se zbrali na mejnem prehodu v Ratečah, kjer so se jim pridružili somišljeniki iz sosednjih dveh držav. Sprevod konjenikov je krenil po kolesarski poti do Kranjske Gore, kjer so jih pričakali radovedni domačini in turisti. Sledil je mimohod skozi center vasi, pot pa se je nato obrnila nazaj proti Podkorenu. Na parkirnem prostoru pod svetovno znano smučarsko progo Vitranc jih je v šotoru čakala hrana, pijača in ansambel z živo glasbo.

Po obveznih nagovorih županov so se udeleženci sprostili ob klepetu v slovenskem, nemškem in italijanskem jeziku, občasno pa je pri sporazumevanju pomagala tudi kakšna kretnja.

Dobra volja pa je univerzalni jezik, kjer se razume vse.

Da bi bilo še veliko takšnih dni. Drugo leto na 1. maja pa k sosedom v vas.

KK Stol, Meta Zupan

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji