Romanje na Brezje

Konjeniški klub Stol je 16.8.2020 že tradicionalno organiziral romanje na Brezje malo drugače.

Tokrat je dan svetega Roka padel na nedeljo, dela prost dan in je bila udeležba na srečanju res velika. Zbralo se je več kot 50 udeležencev in ker je vedno premalo prostora na vozovih, sta Janko Vidic in Valentin Zupan namesto zapravljivčkov zapregla vsak po par kobil v »avtobusa« med vozovi in vsak prepeljala 20 članov KK Stol in njihovih svojcev ter gostov iz Društvo prijateljev konj Višnja Gora, Konjeniki iz Sostra in Raduhe vasi.

 

Prešerne volje se je povorka z vozovoma, zapravljivčki in jahači ob 9. uri odpravila proti Brezjam. V lepem okolju in dobri družbi je pot minila brez težav. Na Brezjah je bilo tokrat zavoljo dela prostega dneva res veliko obiskovalcev, posledično vzdušje še toliko bolj praznično. Na kozarčku rujnega so se zbranim kot običajno pridružili tudi člani konjeniškega kluba iz Naklega.

 

 

Ko si na Brezjah je menda potrebno za uslišano prošnjo po kolenih okrog oltarja, konjeniki pa to opravijo s povorko okrog cerkve Marije Pomagaj.

 

 

 

 

 

Mogoče je Marija z dežjem po poti nazaj nakazala, da je prošnje slišala. Vsebina prošenj je ostala skrivnost, znano pa je, da se je dobro vzdušje nadaljevalo tudi po 13. uri na konjeniški parceli v seniku ob kosilu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naj bodo prošnje uslišane in na svidenje prihodnje leto.

 

 

 

 

Slike z romanja si lahko ogledate v rubriki Galerija – konjenice

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji