REJEC LETA 2020 SLOVENSKIH HLADNOKRVNIH KONJ VALENTIN ZUPAN

Konjeniški klub Stol je v nedeljo, 27.6.2021 organiziral občni zbor na prostoru KK Stol.

Člani KK Stol in gostje iz okoliških in pobratenih konjeniških klubov so se seznanili z delom kluba v letu 2020 ter predstavitvi načrtov za leto 2021. Beseda je tekla o novih pravilnikih o uporabi maneže, prireditvenega prostora s pripadajočimi objekti in izposoji prikolice za prevoz živali, ki bodo omogočali koriščenje infrastrukture pod določenimi pogoji članom kot nečlanom kluba.

Predsednik Združenja rejcev konj slovenske hladnokrvne pasme g. Franc Omahen je podelil priznanje za rejca leta Valentinu Zupanu, članu KK Stol.

Valentin Zupan iz Bohinjske Bele že od rane mladosti diha in živi s konji. Kot deček je z njimi fural les in seno z rotov, opravljal vsa kmečka dela na polju in travnikih. Ob prvi priložnosti je kupil kasača in se podil s sulkiji po hipodromih, sedaj pa že vrsto let uspešno vzreja konje slovenske avtohtone pasme, ki se je izoblikovala v zadnjih 80-ih letih. Iz njegovega hleva prihaja vrsta odličnih plemenjakov in kobil te pasme, med drugim tudi prvak med plemenjaki, prav tako državna prvakinja v kategoriji kobile z žrebeti nad 10 let ter državna prvakinja v kategoriji 3-letnih žrebic.

Priznanje za rejca leta mu je v letošnjem letu podelil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

Čestitamo!

KK Stol

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji