KONJENIŠKI KLUB AKTIVEN TUDI POMLADI

Dober načrt je pot do uspeha, zato so člani KK Stol pomlad pričakali z občnim zborom. Poleg ustaljenega programa občnega zbora je stari – novi predsednik kluba Leopold Zupan podelil priznanja članom KK Stol. Plaketi Konjeniškega kluba Stol sta za svoje dolgoletne prostovoljne ure in zagnano delo prejela dolgoletni član KK Stol Anton Bizjak ter župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar, zahvale pa so prejeli Samo Mekina in Meta Zupan za neumorno besedičenje na raznih dogodkih, za zanesljivo fotografsko dokumentiranje dogajanja Ferdo Kikelj, za urejanje informativno komunikacijskih zadev Janez Ferjan in za aktivno delo tako na terenu kot za papirji Robert Pfajfar.

Ob dnevu Zemlje so se 13.4. udeležili čistilne akcije v Občini Žirovnica. Nekateri člani so se pridružili vaškim odborom, 13 članov in članic ter nekaj podmladka pa je krenilo v Reber in počistilo hrib nad Selom in Zabreznico. Poleg lepe in čiste okolice so tako poskrbeli, da se bodo živali v Rebru pasle brez bojazni po zaužitju neprebavljivih odpadkov, ki predvsem pri konjih največkrat povzročijo hude prebavne težave in s tem neizogibni pogin živali.

V nedeljo okrog 27. aprila, ob godu sv. Marka, zavetnika vasi Vrbe, poteka Jurjev sejem v Gorjah. Da bo koza cela in volk sit so konjeniki tradicionalno najprej odšli po žegenj v Gorje, nato pa se oglasili na ponovno obujenem Markovem sejmu v Vrbi.

Zadnji dan aprila, na kresni večer se je odvilo tradicionalno žegnanje traktorjev na konjeniški parceli na Breznici. Petintrideset očiščenih, sijočih kovinskih lepotcev različnih rojstnih datumov in mišic pod pokrovom motorja, tudi letnic prejšnjega stoletja in nekateri s kilometrino skoraj epskih razsežnosti, se je pripeljalo po blagoslov župnika Gašperja Mauka. Blagoslov je do sedaj dobro držal na vseh primerkih, pa naj bo to mini traktorček za delo okrog doma ali pa mrcina z več kot 100KM za delo v gozdu, kakršnega je pripeljal Zupan Marko z Bohinjske Bele. Vreme je sledilo željam blagoslovljenih, zato je druženje ob voditeljski besedi Sama Mekina potekalo še pozno v noč.

KK Stol, Meta Zupan

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji