KONJENIŠKI DAN V KAŠARIJI

Na prostoru KK Stol se je 1. oktobra zopet dirkalo.

Kot že vrsto let zapored je Konjeniški klub Stol organiziral v začetku jeseni tekmovalni dan v spretnostnem jahanju in paralelnem slalomu vpreg med stožci.

Tekmovanje v vožnji vpreg je bilo organizirano pod okriljem Konjeniške zveze Slovenije s statusom CAN-1 ter v skladu z navodili za tekmovanje KK Stol. Tekmovalci so se pomerili v treh kategorijah, o mestih sta odločala čas in kazenske točke, ki si jih pridobil ob storjenih napakah na poligonu. Nad pravilnostjo poteka tekme sta bdela sodnika KZS Anica Rojec in Bojan Polšak.

V Kategoriji otroci/mladinci je slavil Jaka Tavčar (KK Kras Sežana), sledila mu je Lina Ujčič Vrhovnik (KK Suprinn), tretje mesto pa je zasedel Žiga Tavčar (KK Sežana).

Med člani, vozniki enovpreg, je slavil domači matador Tone Novak (KK Stol), ki je v tem tekmovanju meril spretnost z vajetmi celo prvič.

Med člani, vozniki dvovpreg, je slavil Nik Udovč (KK Krka Grm Novo Mesto), drugo mesto je pripadlo Andreju Glažerju (KD Celje), tretje pa Tomažu Steblovniku (KK Velenje). Sledili so jim Miha Tavčar, Janez Peternel in Marko Memon (vsi Kobilarna Lipica).

Če mora vprega vijugati med ovirami stožcev in bal, pa pri spretnostnem jahanju zadeva postane še bolj eksplozivna. V sedlu in polnem diru vijuganje okrog palic, skozi zaveso, prek mostička, skok čez oviro, odpiranje lese predstavljajo le del nalog, ki jih morata jahač in konj opraviti skupaj v pravilnem zaporedju v čim krajšem času. Da sta uspešna, pa je potrebna polna mera spretnosti, znanja, poslušnosti in zaupanja. Najbolje sta se med 14 tekmovalci odrezali dekleti Tinkara Šubej in Maša Šubej (KK Sostro), tretje mesto je pripadlo Gašperju Mežnarcu (KK Stol).

Nastopali so konji različnih pasem, zato tudi različnih atletskih postav in razvitih brzin. Pohvaliti velja člana KK Stol, Lenarta Grubarja, ki je s svojo okrog 600 kg težko kobilico Pepo v slogu Martina Krpana s progo opravil odlično.

Čeravno je bil sončen in topel dan tekmovalno obarvan, pa je se je vsa konkurenčnost ob dobro obiskanem popoldanskem pikniku stopila.

 Vsem nastopajočim se še enkrat zahvaljujemo za udeležbo in vam čestitamo.

Pa kmalu nasvidenje.

Meta Zupan

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji