DAN ODPRTIH VRAT

Na konju v novo šolsko leto 2023

Konjeniški klub Stol je 9. septembra 2023 organiziral dan odprtih vrat

Konjeniška zveza Slovenije je že tretje leto zapored organizirala dan odprtih vrat z naslovom Na konju v novo šolsko leto, kjer so se lahko obiskovalci seznanili s konji in konjeniškim športom.

V letošnjem letu se je za sodelovanje odločilo kar 21 konjeniških klubov širom Slovenije, članov Konjeniške zveze. Na ta dan so izkušeni jahači poučili otroke o tem, kako se s konjem ravna, o pripravah konja na ježo, o negi, ki jo konj potrebuje po ježi ter o sami naravi in vedenju konja.

Poleg tega so najmlajši in mladi po srcu odkrivali bolj ali manj znana in neznana dejstva o konjih, spoznavali konjeniško opremo, spoznali postopek čiščenja in sedlanja konja, se udeležili predstavitve šole jahanja in terenskega jahanja, spoznali dvovprego v zapravljivčku ter dvovprego v »busvozu«, s katerima so se lahko brezplačno zapeljali po okolici konjeniške parcele, kjer se je celotna prireditev tudi odvijala.

Dobro obiskano popoldansko druženje je minilo v sproščenem in prijateljskem vzdušju, katerega zvezde so bili dobrosrčni velikani na štirih nogah.

KK Stol, Meta Zupan

Stopite v stik

Pokličite nas ali pa pustite sporočilo. Prizadevamo si odgovoriti na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času.
    *Z uporabo tega obrazca se strinjate s splošnimi pogoji